best websites of the world
Good Life

Colin Scott – Chivas Regal Master Blender

Ο Colin Scott, σημερινός Master Blender του οίκου Chivas, είναι γεννημένος για αυτό τον ρόλο. Η οικογένεια του ασχολείται με την παρασκευή ουίσκι εδώ και τρεις γενιές, ενώ ο ίδιος μεγάλωσε στα αποστακτήρια του Orkney. Ήταν λοιπόν σχεδόν προδιαγεγραμμένο ότι ο Colin Scott θα ασχοληθεί με το ουίσκι μια μέρα. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1973 στον οίκο Chivas, όπου διδάχθηκε το εμπόριο ουίσκι κάτω από την εποπτεία του προηγούμενου Master Blender, Jimmy Laing. Το 1989, επάξια του ανατίθεται ο ρόλος του Master Blender. Σήμερα ο Colin Scott είναι ο θεματοφύλακας του φημισμένου χαρακτήρα του οίκου Chivas και επιπλέον έχει δημιουργήσει νέους τρόπους έκφρασης του χαρακτήρα αυτού, επιλέγοντας και αναμειγνύοντας προσωπικά τα ουίσκι που συνθέτουν το Chivas Regal 18 ετών και το Chivas Regal 25 ετών.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις ένα Chivas; Μήπως αυτό εξαρτάται και από την ηλικία του ουίσκι;

Στην Chivas Brothers λέμε πάντα πως ο καλύτερος τρόπος να πιεί κανείς ουίσκι είναι όπως ο καθένας το προτιμά. Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Οι λάτρεις του Chivas Regal το πίνουν με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την χώρα στην οποία βρίσκονται και την διάθεση τους – με πάγο, με νερό, σκέτο, με ανάμιξη ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχουν κανόνες στο πώς θα απολαύσετε ένα Chivas Regal. Ωστόσο, θα συνιστούσα να προστίθεται μικρή ποσότητα μη ανθρακούχου εμφιαλωμένου νερού ώστε να απελευθερώνονται οι πολλές υπέροχες γεύσεις που κρύβονται πίσω από το αλκοόλ. Το να πίνεις ένα Σκωτσέζικο ουίσκι είναι μια απολαυστική ασχολία, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως πίνουμε για την απόλαυση και την φιλία και πως πρέπει πάντα να πίνουμε υπεύθυνα. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να απολαύσει κανείς ένα Chivas από τα ελληνικά νησιά , παρέα με φίλους και θέα ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα.

photos

Θα συνδυάζατε ουίσκι με φαγητό; Με τι πιάτα φαγητού θα ταίριαζε ένα Chivas;

Τελευταία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η ιδέα του συνδυασμού ουίσκι με φαγητό καθώς το ουίσκι είναι το βασικό αφιέρωμα πολλών θεματικών δείπνων ανά την υφήλιο. Το ουίσκι και το φαγητό έχουν πλούτο διαφορετικών γεύσεων έτσι είναι φυσικό να συνεργάζονται και να δημιουργούν μια νέα διάσταση απόλαυσης. Το στυλ του Chivas Regal με τις βελούδινες πλούσιες γεύσεις του συμπληρώνει πολλά διαφορετικά πιάτα είτε στο μεσημεριανό γεύμα είτε στο δείπνο. Το Chivas Regal 12 ετών – τέλειο με θαλασσινά όπως τα χτένια ή το λαυράκι, επίσης εξαιρετικό με πιάτα κοτόπουλου. Το Chivas Regal 18 ετών – πραγματικά λαχταριστό με πουτίγκες και πίττες με μαύρη σοκολάτα αλλά ιδανικό και με μπριζόλες. Το Chivas Regal 25 ετών – χαλαρώστε προς το τέλος του δείπνου με κίτρινο τυρί μακράς ωρίμανσης συνοδευμένο με αποξηραμένες σταφίδες, σουλτανίνα και σύκα.

Παρατηρούμε ότι η συλλογή του Chivas ξεκινά από το ουίσκι των 12 ετών και προχωρά σε ωριμότερα. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό; Τι σημαίνει αυτό για την δέσμευση και το πάθος πίσω από το όνομα Chivas;

Η δύναμη της συλλογής του Chivas Regal βρίσκεται στο ότι κάθε μπουκάλι φέρει την δήλωση ηλικίας είτε 12, 18 ή 25 ετών, νόμιμη εγγύηση ότι στο μπουκάλι αυτό δεν υπάρχει ουίσκι μικρότερης ηλικίας από αυτήν που δηλώνεται. Η ομάδα πίσω από το Chivas Regal έχει μια ιστορία παράδοσης και τέχνης που βασίζεται στο έξοχο αποτέλεσμα και το πάθος. Προσπαθούμε πάντα να δημιουργήσουμε ένα ουίσκι που είναι απαράμιλλης γεύσης και ένας τρόπος να εξασφαλίσουμε πως κάθε ποτήρι Chivas έχει την ίδια βελούδινη και πλούσια γεύση με το επόμενο είναι ο άφθονος χρόνος που αφιερώνεται στην διαδικασία ωρίμανσης.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ