best websites of the world
Art

CALLIOPE – Queen of Light

Γύρισε όλον τον κόσμο, φωτογράφησε τις μεγαλύτερες διεθνείς προσωπικότητες, έβαλε την σφραγίδα της στην αισθητική και τη μόδα για τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου. Η Calliope μία από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες φωτογράφους με τεράστια διεθνή καριέρα επέστρεψε στις ρίζες της, δημιουργεί βιβλία με θέμα την Ελλάδα και στιλ με τα ρούχα που σχεδιάζει.

Πότε πρωτοπιάσατε την φωτογραφική κάμερα; Γύρω στα 8 μου χρόνια. Δανειζόμουν τη φωτογραφική του μπαμπά μου και έντυνα τις φίλες μου με τα ρούχα της υπέρκομψης μαμάς μου, τις στόλιζα, τις έβαφα και τις φωτογράφιζα. Στην αρχή ήταν παιχνίδι αυτό, αλλά από μικρή μου άρεσε η αισθητική, η καλαισθησία, η μόδα, η ομορφιά, πάντα με γοήτευαν, ήθελα το ωραίο. Μεγάλωσα μέσα στο ωραίο.

Photos

Και η πρώτη σας επαγγελματική φωτογράφηση; Πολύ μικρή με πήραν σαν εξαιρετικό ταλέντο στην ιταλική Vogue όπου η διευθύντρια της ιταλικής Vogue με πήρε υπό την προστασία της, μου έδινε συνέχεια δουλειές, και υλοποιούσε τις ιδέες μου. Θυμάμαι όταν με έστειλε σε κάτι βουνά του Κολοράντο 3 βδομάδες, και έκανα το στάιλινγκ και τη φωτογράφηση σε 60 σελίδες ενός χειμωνιάτικου τεύχους. Είναι αξέχαστες οι εμπειρίες που μου έδωσε η φωτογραφία!

 

Τί είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να δημιουργείσετε βιβλία για τη χώρα σας; Έχω βαθύ δέσιμο με τις ρίζες μου. Έχω ζήσει πολύ στο εξωτερικό και μου έχει λείψει. Εγώ αγαπάω τη χώρα μου και θέλω να της προσφέρω. Επειδή είναι μια χώρα ταλαιπωρημένη και μικρή θέλω όλο αυτόν τον πλούτο γνώσης και των εμπειριών να τα μοιραστώ με τους συμπατριώτες μου. Αν ο καθένας μας βάλει ένα λιθαράκι θα γίνουν θαύματα. Θέλω να γίνουν θαύματα. Θέλω να την αναδείξουμε. Γι’ αυτό, έκανα αυτό το βιβλίο με τον διεθνή εκδοτικό οίκο Skira για να πάει το βιβλίο προς τα έξω και να το δούνε παντού. Είναι ένα είδος διαφήμισης της Ελλάδας, της δικής μας ομορφιάς. Την Άνοιξη και το καλοκαίρι θα κάνω σε διάφορα μέρη την παρουσίαση του βιβλίου στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Νέα Υόρκη, να το δείξουμε πιο έξω και να το διαφημίσουμε. Και φυσικά επειδή πάντα ξεκινώ από την Ελλάδα έκανα πρώτο λανσάρισμα, μία παρουσίαση του βιβλίου στο μουσείο της Ακρόπολης. Πρώτα για να ευχαριστήσω αυτούς που φωτογραφήθηκαν για το βιβλίο και να τους τιμήσω και να το μοιραστώ με τους φίλους στην Ελλάδα και μετά να προχωρήσουμε στο εξωτερικό.

Μόδα και αισθητική βρίσκουμε και στο κατάστημα The world of queen Calliope όπου βρίσκουμε τα ρούχα και αξεσουάρ που σχεδιάζετε… Ήθελα παράλληλα με τη φωτογραφία και το βιβλίο μου να κάνω κάτι εξίσου δημιουργικό γιατί από μικρή λάτρευα τη μόδα. Άλλωστε ήμουν φωτογράφος μόδας όλη μου την ζωή. Έφτιαξα το κατάστημα στο Kολωνάκι και το website όπου θα βρει κανείς ρούχα, καφτάνια, μπιζού, πράγματα που μου αρέσουν εμένα και το ονόμασα «ο κόσμος της βασίλισσας Καλλιόπης» γιατί έτσι νιώθω σαν βασίλισσα, και γιατί κάθε γυναίκα που φοράει αυτά τα ρούχα νιώθει σαν βασίλισσα.

Και τα υλικά για τις δημιουργίες σας τα προμηθεύεστε από την Ινδία… Ναι προμηθεύομαι τις πρώτες ύλες για τα ρούχα και τα αξεσουάρ που σχεδιάζω. Με εμπνέει με πολλούς τρόπους αυτή η χώρα και μου ταιριάζει απόλυτα και πνευματικά και αισθητικά γι’ αυτό πηγαίνω κάθε χρόνο. Όταν 20 χρονών πήγα για πρώτη φορά τρελάθηκα. Έχω γυρίσει όλη την υφήλιο, κανένα μέρος δεν μου έκανε τέτοια εντύπωση όσο μου έκανε η Ινδία γιατί έχει μια πολύ πλούσια κουλτούρα χιλιάδων χρόνων.

Τι εκτιμάτε στη ζωή σας περισσότερο; Εκτιμώ κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, το γεγονός ότι είμαι ζωντανή, ότι έχω ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε, ότι κάνω τα πράγματα που μου αρέσουν, ότι έχω παλέψει στην ζωή μου για τα πάντα και τα έχω κερδίσει με το σπαθί μου.

 

 

 

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ