best websites of the world
Features

Red Bull Art of Motion: Ο Μεγάλος Τελικός

Η αφρόκρεμα των κορυφαίων freerunners από τη Γαλλία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Ρωσία και την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, θα επιδοθούν, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν, σε tricks, runs και drops που κόβουν την ανάσα για 3η συνεχόμενη χρονιά. Γνωρίστε τους αθλητές που αγωνίζονται στο Red Bull Art of Motion 2013.

Erica Madrid – ΗΠΑ. Η Erica Madrid από την Αμερική ασχολείται με το parkour τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 2 ετών και έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς από τότε. Αγαπημένο της trick είναι το inward flyaway laché.

Luis Alkmin – Πορτογαλία. Ο Luis από την Πορτογαλία ξεκίνησε το 2007. Το sport αυτό είναι σημαντικό γι’ αυτόν, γιατί τον βοηθά να ξεπερνά τους φόβους του και τον κάνει να αισθάνεται ελεύθερος!

Vincent “Vinnie” Coryell – ΗΠΑ. Ο Vinnie από τις ΗΠΑ είχε πάντα πολύ πάθος για ό,τι έκανε – το ίδιο ισχύει και για το parkour. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το parkour το 2008 και το 2011 κέρδισε τη 2η θέση στο Red Bull Art of Motion 2011 στο Κουβέιτ, καθώς και το “Sickest Trick Award”.

Bart van der Linden – Ολλανδία. Ο Bart μεγάλωσε σ’ ένα χωριό της Νορβηγίας. Άρχισε να ασχολείται με το parkour όταν η μητέρα του του χάρισε ένα τραμπολίνο. Λατρεύει το freerunning γιατί του δίνει την ευκαιρία να βιώνει διαφορετικές εμπειρίες κάθε μέρα, αλλά και να βρίσκεται στα πιο απίθανα μέρη.

Δημήτρης Κυρσανίδης – Ελλάδα. Για το Δημήτρη το feerunning σημαίνει τα πάντα. Δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό και για αυτό εξασκείται από το 2007. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε στον προκριματικό ήταν το άγχος του καθώς ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Alexander Baitunin – Ρωσία. Ο Alexander ασχολείται με το freerunning τα τελευταία 8 χρόνια και πιστεύει ότι έτσι εμπνέεται και νιώθει ελεύθερος. Μετά τη νίκη του στον προκριματικό, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να μείνει συγκεντρωμένος για τον τελικό.

Alexander Zyulev – Ρωσία. Ο Alex από τη Ρωσία θεωρεί το freerunning το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του. Κάνει προπονήσεις περισσότερο από 8 χρόνια και είναι πολύ χαρούμενος που μοιράζεται το πάθος του!

Marcus “Zyrken” Gustafsson – Σουηδία. Ο Marcus ζει για το parkour από τότε που ήταν 9 χρονών. Έχει βρεθεί στο βάθρο αρκετών διαγωνισμών Art of Motion, όχι όμως στης Σαντορίνης. Το όνειρό του είναι να συνεχίσει να ζει όπως τώρα!

Aleksandra “Sheva” Shevchenko – Ρωσία. Η “Sheva” από τη Ρωσία, ήταν στο παρελθόν αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής με συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις. Tο parkour είναι το χόμπι της ζωής της, αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι οι φίλοι, τα ταξίδια αλλά και η ελευθερία που της δίνει.

Pamela Forster – Αυστρία. Η Pamela από την Αυστρία ασχολείται με το parkour από 20 ετών και πριν από αυτό ασχολούνταν με τη γυμναστική. Αγαπάει το άθλημα επειδή της προσφέρει απεριόριστες προκλήσεις. Πιστεύει ότι το Red Bull Art of Motion είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συναντήσει αθλητές από άλλες χώρες και να προπονηθεί μαζί τους.

Yoann Leroux – Γαλλία. Ο Yoann ζεί τώρα στις ΗΠΑ και εξασκεί το freerunning για περισσότερα από 3 χρόνια. Η ζωή κι ο θάνατος δεν τον τρομάζουν πια γιατί εστιάζει σε όσα μπορεί να καθορίσει.

Joel Eggimann – Ελβετία. Ο Joel κατάγεται από την Ελβετία και προπονείται από τις αρχές του 2008. Η έμπνευση να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους και να προπονείται μαζί τους είναι η κινητήριος δύναμή του. Το μιρκό χορνικό διάστημα από τον προκριματικό στον τελικό είναι για αυτόν το μεγαλύτερο στοίχημα.

Jesse La Flair – ΗΠΑ. O Jesse είναι επαγγελματίας freerunner, μέλος της ομάδας Tempest Freerunning και μέχρι τώρα νούμερο ένα στο Youtube, ως ο καλύτερος parkour και freerunning αθλητής στον κόσμο. Έχει κάνει δουλειές και ως κασκαντέρ.

Stanislavs “Stats” Lazdans – Λετονία. Ο Stanislavs από την Λεττονία δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να καταφέρει ο ίδιος τα tricks και τα flips που έβλεπε σε videos freerunning. Άρχισε να ασχολείται με το parkour σε ηλικία 15 ετών μαζί με τον Pasha Petkuns, που τον ενέπνευσε.

Luke Madigan – Μ.Βρετανία. Ο Βρετανός Luke περνάει καλά γυρίζοντας όλο τον κόσμο και κάνοντας νέους φίλους. Αυτό του είνια αρκετό για να ασχολείται με το freerunning από το 2008. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον στον προκριματικό ήταν η αφόρητη ζέστη της Σαντορίνης!

Pavels “Pasha” Petkuns – Λετονία. Ο “Pasha” είναι ο πρωταθλητής των δύο προηγούμενων event στη Σαντορίνη! Το freeruning του δίνει όλα όσα θέλει να έχει στη ζωή του: φίλους, φαγητό και νέες εμπειρίες.

Cory De Meyers – ΗΠΑ. Από το 2010 ο Cory ασχολείται με το freerunning επειδή του δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να απολαμβάνει καινούριες εμπειρίες. Προσπαθεί να βρίσκει νέες φιγούρες και να εξελίσσει το στυλ του και να κάνει νέα grabs.

Daniel Mircea – Ελλάδα. Ο Daniel ξεκίνησε το freerunning πριν από 4 χρόνια, όταν συνειδητοποίησε ότι του χαρίζει το αίσθημα της ελευθερίας. Ήθρε στη Σαντορίνη με σκοπό να διαγωνιστεί στον προκριματικό για μια θέση στον τελικό και παρόλο που φοβήθηκε το υψηλό επίπεδο των υπολοίπων, τελικά τα κατάφερε.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ